Bistecca di manzo
Stek z doskonałej wołowiny, wycinany z najlepszej, środkowej części polędwicy. Mięso pochodzi ze szlachetnej rasy młodego polskiego bydła, jest niezwykle kruche i delikatne. Gruby na około 4 centymetry stek tylko lekko rozbijamy dłonią i wrzucamy na grill bez przyprawiania, bo zgodnie z najlepszymi zasadami podawania steków dobre mięso obroni się samo.
Kucharze restauracji włoskiej Pasta i Basta smażą stek wedle indywidualnych życzeń naszych Gości - na krwisty, średnio krwisty bądź dobrze wysmażony.
Stek podajemy w towarzystwie ćwiartek ziemniaków oraz sosu z zielonego pieprzu.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Zdecydowaliśmy podawać naszym Gościom Kingę Pienińską, bo jest smaczna i zdrowa, bo pomaga chorym dzieciom oraz bo promuje picie wina, co i nam leży na sercu. Są więc trzy ważne powody dla których Pasta i Kinga Pienińska teraz współpracują i basta!

Raz w tygodniu (zwykle w czwartek) przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I podajemy dania z owoców morza, a szczególnie Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Kiedy za oknem dzieje się to, co się teraz dzieje, marzymy o słońcu, o lecie, o kolorach... Aby, choć odrobinę oszukać ponurą jesienno-zimową rzeczywistość naszej szerokości geograficznej, w nowym menu proponujemy Lekką włoską jazdę.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...