Bistecca di manzo
Stek z doskonałej wołowiny, wycinany z najlepszej, środkowej części polędwicy. Mięso pochodzi ze szlachetnej rasy młodego polskiego bydła, jest niezwykle kruche i delikatne. Gruby na około 4 centymetry stek tylko lekko rozbijamy dłonią i wrzucamy na grill bez przyprawiania, bo zgodnie z najlepszymi zasadami podawania steków dobre mięso obroni się samo.
Kucharze restauracji włoskiej Pasta i Basta smażą stek wedle indywidualnych życzeń naszych Gości - na krwisty, średnio krwisty bądź dobrze wysmażony.
Stek podajemy w towarzystwie ćwiartek ziemniaków oraz sosu z zielonego pieprzu.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Jesienią w naszym sezonowym menu przedstawiamy leśne grzyby i dynię. Zapraszamy na dania przygotowane z najlepszych i najsmaczniejszych symboli tej pory roku.

Raz w tygodniu (zwykle w czwartek) przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I podajemy dania z owoców morza, a szczególnie Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...