Filetto di merluzzo

Filet z norweskiego dorsza w kruszonce z oliwek i suszonych pomidorów, podawany z ćwiartkami ziemniaków.

W sezonie połowów dzikiego dorsza screi (od stycznia do kwietnia) podajemy tę szlachetniejszą wersję dorsza. Wówczas jest to filet ze skórą, ułożony na puree z selera ze świeżym szpinakiem. Ten wariant jest widoczny na naszym zdjęciu.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Kiedy z bazarów znikają dynie, a mróz zaczyna ściskać, sięgamy po kolejny kulinarny symbol - polskiego czerwonego buraka podawanego rzecz jasna na sposób włoski.

Jeśli nie chcesz samodzielnie zajmować się przygotowywaniem przyjęcia wigilijnego, zleć tę robotę kucharzom z Pasty. 

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...