Kolacje tematyczne, poświęcone smakom północnych Włoch oraz degustację win z tego regionu Italii, restauracja Pasta i basta organizuje w dniach 22, 23 i 24 maja.
Każdego dnia początek kolacji o godz. 19:00.
Zapraszamy!
Wieczór północnych Włoch to kolacja, składająca się z pięciu dań oraz degustacja, idealnie dobranych do nich pięciu win z północy.
Na początek podamy, znaną w okolicach Wenecji kolorową sałatkę z czerwonej cykorii oraz Foglie morte czyli przystawkę ze...smażonego ciasta makaronowego.
Po przystawkach na stołach pojawi się tradycyjna górska zupa z Doliny Aosty, zaś na danie główne przygotowaliśmy gorycyjski gulasz oraz gnocchi.
Ucztę zakończy zaś tort czekoladowy z Emilii Romanii.
Opisy i fotografie wszystkich dań oraz win można zobaczyć w kolumnie po prawej stronie tego tekstu.
Na Wieczór północnych Włoch zapraszamy wyłącznie na podstawie potwierdzonej, wcześniejszej rezerwacji.
Zarezerwuj swój stolik już teraz!
Przewodnikiem po smakach północnych Włoch jest Daniel Świderski, szef kuchni restauracji włoskiej pasta i basta, zaś wina na ten wieczór dobrał Paweł Popowski, który prowadzi sklep z winem restauracji włoskiej Pasta i basta.
Udział w kolacji oraz w degustacji win kosztuje (zależnie od dnia) od 120 złotych za osobę. Cena obejmuje pięć dań i (minimum :-) pięć lampek wina oraz kawę lub herbatę, które podamy do deseru, a także zimne napoje.
Wszystkie wina, przygotowane na kolację można dodatkowo kupić w naszym sklepie z winem.
Zapraszamy do poznania smaków kolejnego regionu Włoch!
Do tej pory restauracja włoska Pasta i basta zapraszała na warszawski Mokotów do poznania smaków Sycylii, Toskaniii i Umbrii.