Francuskie wina i włoska kuchnia

Francuskie wina i włoska kuchnia: dobre małżeństwo czy okropny mezalians?

Kolacja i degustacja win z langwedockiej winnicy Domaine Gayda

Na kolację tematyczną, która połączy francuskie wina z włoską kuchnią zapraszamy 22 i 23 maja do restauracji Pasta i pasta na Mokotowie. Kolację poprowadzi Mateusz Pitas, importer win Domaine Gayda.

Będziemy degustować sześć win Gaydy (różowe, dwa białe i trzy czerwone), którym towarzyszyć będą specjalnie dobrane dania włoskiej kuchni. A zadaniem naszych Gości będzie jedynie ocena czy to połączenie jest udanym małżeństwem, czy też może mezaliansem...

Terminy:

Pasta i pasta Mokotów (ul. Odolańska 5):

22 maja, godz. 18:30

23 maja, godz. 18:30

Na wszystkie terminy kolacji prowadzimy internetową rezerwację miejsc. Możesz też zrobić wstępną rezerwację, pisząc maila z datą i godziną interesującego Cię spotkania na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Menu:

Focaccia 
Placek focacci
Cepage rose
Szparagi z pieca 
Asparagi al forno
Cepage Viognier
Flying Solo Blanc Grenache Viognier
Tagliatelle al ragu - włoska kuchnia i francuskie wina 
Tagliatelle al ragu'
Cepage Syrah
Flying Solo Grenache Syrah
Tagliata di manzo - kolacja tematyczna w restauracji Pasta i pasta 
Tagliata di manzo
Figure Libre Freestyle Rouge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 Rezerwacja miejsc:

Udział w kolacji tematycznej "Francuskie wina i włoska kuchnia" jest możliwy wyłącznie po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji i wpłaceniu zaliczki.

Cena zaproszenia na kolację, składającą się z czterech dań włoskiej kuchni oraz degustacji sześciu francuskich win z Langwedocji (według powyższego schematu) wynosi 140 złotych od osoby.

Rezerwacje przyjmujemy w restauracji Pasta i pasta oraz online w systemie rezerwacyjnym restauracji.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?