Minestrone

NOWE DANIE

Minestrone to nazwa dla całego spectrum gęstych zup warzywnych. W zasadzie nie istnieje jeden przepis na minestrone, która zwykle jest przygotowywana z warzyw, które akurat urosły i są pod ręką.

Bez wątpienia zupa ta jest jednym ze znaków rozpoznawczych włoskiej kuchni, dlatego też wiosną i latem znajduje się w menu naszej restauracji na Mokotowie.

Historycznie minestrone była bardzo skromnym i tanim daniem, należącym do cucina povera (dosłownie - kuchnia biedaków), często służyła za główne danie. Według włoskiego powiedzenia rzymska armia „chodziła” właśnie na minestrone i na makaronie z fasolą.

 

 

 

 

 

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Gwarantujemy, że w porze lunchu Twoją ulubioną włoską pastę podamy w ciągu 15 minut, albo za nią nie płacisz!

Legendarne piwo, warzone do dziś według receptury stworzonej w średniowieczu przez mnichów z belgijskiego opactwa Grimbergen podajemy teraz w Paście.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...