Antipasti, czyli włoskie przystawki

Nowe menu w restauracji Pasta i basta

Scampi

Krewetki (około 10 sztuk) smażone na maśle z białym winem i czosnkiem podane na świeżej sałacie z domową grzanką

Toskańska deska przekąsek

Antipasto Toscano

Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i warzywnych różności

Carpaccio wołowe

Carpaccio

Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - Vittore Carpaccio.

Restauracja włoska - przystawki

Burrata

Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie uwielbiana mozzarella di bufala jest tam zaledwie zamiennikiem burraty.

Focaccia

Focaccia

Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty w Paście i basta

Bruschette

Bruschette

Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań głównych.

Szczęśliwe godziny w Paście

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...
Co słychać w Paście?

Świętuj z nami 16. urodziny Pasty i wygraj kolację za 250 złotych, albo jedną z 16 past za 16 groszy

Świętujemy 16 urodziny Pasty!

Po raz pierwszy Goście przyszli zjeść domowe włoskie makarony w restauracji Pasta i basta 22. września 2007 roku. W tym roku obchodzimy zatem 16. urodziny!

Pożegnanie z latem, z kurkami i z letnim ogródkiem...

Kończymy letnie menu restauracji włoskiej Pasta i basta

W tym tygodniu żegnamy się z kurkami i letnim ogródkiem. Na ich cześć w piątek, sobotę i niedzielę wino Frizzante Bianco z beczki nalewamy za pół ceny!