Restauracja włoska - bresaola

NOWOŚĆ W MENU

Bresaola to okrągłe płatki solonego mięsa wołowego, suszone na powietrzu przez 2-3 miesiące, aż stwardnieją i osiągną ciemnoczerwony, niemal purpurowy kolor.

Ten sposób przygotowywania mięsa pochodzi z doliny Valtellina w Lombardii, zresztą tylko wołowina przygotowywana tam, może być – zgodnie z przepisami Unii Europejskiej – nazywana Bresaolą.

Restauracja włoska Pasta i basta podaje cieniutką bresaolę razem z równie cienkimi plastrami parmezanu oraz z rukolą i polaną oliwą z oliwek.

Zapisz

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • NOWOŚĆ W MENU

    Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie ...

  • DLA DWÓCH OSÓB

    Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i warzywnych ...

  • Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...

  • NOWOŚĆ W MENU

    Bresaola to okrągłe płatki solonego mięsa wołowego, suszone na powietrzu przez 2-3 ...

  • Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Raz w tygodniu (zwykle w czwartek) przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I podajemy dania z owoców morza, a szczególnie Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Dowozimy nasze dania z restauracji Pasta i Basta do Waszych mieszkań i biur na Mokotowie.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...