Carpaccio wołowe

Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - Vittore Carpaccio.

Znane są przeróżne odmiany carpaccio, ale w naszej włoskiej restauracji na Mokotowie podajemy je w wersji jak najbardziej tradycyjnej: cieniuteńkie, że aż przezroczyste płatki surowej polędwicy wołowej oraz plasterki parmezanu z rukolą, leciutko skropione sycylijską oliwą z pierwszego tłoczenia.

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań ...

  • MORSKIE OPOWIEŚCI!

    Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z ...

  • Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...

  • Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Kiedy trwają mokotowskie Happy Pasta Hours w restauracji Pasta i Basta, domowe wino kosztuje tylko 4,99 a wybrane włoskie danie 12,99!

Na ostatnie dni lata i na wczesną jesień przygotowaliśmy menu sezonowe w którym królują - rzecz jasna - świeże grzyby, które obrodziły w tym roku nadzwyczajnie. Zapraszamy dopóki są grzyby!

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...