Carpaccio wołowe

Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - Vittore Carpaccio.

Znane są przeróżne odmiany carpaccio, ale w naszej włoskiej restauracji na Mokotowie podajemy je w wersji jak najbardziej tradycyjnej: cieniuteńkie, że aż przezroczyste płatki surowej polędwicy wołowej oraz plasterki parmezanu z rukolą, leciutko skropione sycylijską oliwą z pierwszego tłoczenia.

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • DANIE SEZONOWE!
    Krewetki smażone na maśle z białym winem i czosnkiem podane na świeżej sałacie z ...
  • NOWOŚĆ DLA DWÓCH OSÓB

    Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i ...

  • Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań ...

  • DANIE SEZONOWE
    Ta potrawa, pochodząca z Kampanii w południowej Italii, czasem nazywana jest ...
  • MORSKIE OPOWIEŚCI!

    Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Tego lata piłkarskie mistrzostwa świata oglądamy na wielkim ekranie w restauracji Pasta i basta na Mokotowie.
Pasta Polska dawaj! Zapraszamy!

Niemal równo z Mundialem pojawiają się w Paście sezonowe dania pachnące latem i lasem...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...