Carpaccio wołowe

Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - Vittore Carpaccio.

Znane są przeróżne odmiany carpaccio, ale w naszej włoskiej restauracji na Mokotowie podajemy je w wersji jak najbardziej tradycyjnej: cieniuteńkie, że aż przezroczyste płatki surowej polędwicy wołowej oraz plasterki parmezanu z rukolą, leciutko skropione sycylijską oliwą z pierwszego tłoczenia.

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • Krewetki smażone na maśle z białym winem i czosnkiem podane na świeżej sałacie z domowymi ...
  • NOWOŚĆ DLA DWÓCH OSÓB

    Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i ...

  • Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań ...

  • DANIE SEZONOWE
    Ta potrawa, pochodząca z Kampanii w południowej Italii, czasem nazywana jest ...
  • MORSKIE OPOWIEŚCI!

    Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Od prawdziwej polskiej jesieni nie ma już odwrotu, dlatego zapraszamy na dania przygotowane z najlepszych i najsmaczniejszych symboli jesieni

Gwarantujemy, że w porze lunchu Twoją ulubioną włoską pastę podamy w ciągu 15 minut, albo za nią nie płacisz!

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...