Burrata - restauracja włoska

Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie uwielbiana mozzarella di bufala jest tam zaledwie zamiennikiem burraty.

Ser składa się z zewnętrznej serowej warstwy, otulającej zamkniętą wewnątrz śmietankę o maślanym, delikatnym smaku.

W restauracji Pasta i basta burratę podajemy w gniazdku z liści rukoli, z pomidorkami koktajlowymi, polaną oliwą z oliwek, wymieszaną z pastą z czarnych trufli.

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • NOWOŚĆ W MENU

    Krewetki (około 10 sztuk) smażone na maśle z białym winem i czosnkiem podane na ...

  • Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie uwielbiana ...

  • DLA DWÓCH OSÓB

    Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i warzywnych ...

  • Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...

  • Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...

  • NOWOŚĆ W MENU

    Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Zamów jedną pastę lub pizzę, a druga będzie Twoja za 1 PLN! I tak aż do końca sierpnia 2022.

Dowozimy nasze dania z restauracji Pasta i Basta do Waszych mieszkań i biur na Mokotowie. Od początku maja, dzięki współpracy z firmą Stava zasięg naszych dostaw znacząco się powiększył.  

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...