Bruschette

Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań głównych. Włoska kuchnia zna niezliczone warianty podawania ich - ze szpinakiem, gorgonzolą, przeróżnymi rodzajami wędlin, wszelkimi tapenadami i różnorodnym pesto...

W restauracji włoskiej Pasta i Basta na Mokotowie mamy trzy włoskie grzanki:

- pokrojone w kostkę świeże pomidory doprawione czosnkiem i bazylią

- pomidory i szynka parmeńska

- pomidory i mozzarella

Ta klasyczna włoska przystawka pasuje na każdą okazję i na każdą porę dnia.

 

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • NOWOŚĆ DLA DWÓCH OSÓB

    Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i ...

  • Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań ...

  • MORSKIE OPOWIEŚCI!

    Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z ...

  • Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...

  • Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Od prawdziwej polskiej jesieni nie ma już odwrotu. Dlatego zapraszamy na dynię - najsmaczniejszy symbol jesieni.

Kiedy trwają mokotowskie Happy Pasta Hours w restauracji Pasta i Basta, domowe wino kosztuje tylko 4,99 a wybrane włoskie danie 12,99!

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...