Menu sezonowe w restauracji Pasta i basta

DANIE SEZONOWE!

Maj to sezon na szparagi, grzechem byłoby więc nie podać przystawki ze szparagów. W restauracji włoskiej Pasta i Basta na Mokotowie szparagi pieczemy w piecu razem z plasterkiem szynki parmeńskiej.

Będą idealnym tłem dla białego apulijskiego MOI Verdeca del Salento.

Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki

  • DANIE SEZONOWE!

    Maj to sezon na szparagi, grzechem byłoby więc nie podać przystawki ze ...

  • Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako przystawką do dań ...

  • Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z czosnkiem.

    Podajemy od środy po ...

  • Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...

  • Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Restauracja włoska Pasta i Basta z dumą prezentuje majówkowe menu sezonowe, w którym królują rzecz jasna szparagi oraz ... szparagi i białe wino.

W każdą środę rano przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I co środę od 16:00 zaczynamy podawać dania z owoców morza, a szczególnie zwłaszcza Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...