Menu na przyjęcia okolicznościowe

Menu na przyjęcia okolicznościowe

Przyjęcia z ustalonym z góry menu z przyjemnością organizujemy dla grup powyżej 15 dorosłych Gości.

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI:

FOCACCIA - cieniutki placek z rozmarynem

INSALATA MISTA - sałaty, pomidory, ser solankowy, ziarna słonecznika

MELONE - kawałki melona zawijane w szynkę parmeńską

INSALATA CAESARE - sałaty, pomidory, grillowana pierś z kurczaka

CAPRESE - plastry pomidorów przekładane mozzarellą

INSALATA DI TONNO - sałaty, tuńczyk, czerwona cebula, fasolka, jajko, cytrynowy winegret

ANTIPASTI - talerz serów i wędlin

ROSTBEEF - plastry cieniutko krojonej wołowiny z pieca, rukola

ARANCINI - sycylijskie krokiety ryżowe

 

ZUPPE / ZUPY:

CIPOLLA - krem cebulowy

DECOTTO - bulion z kurczaka z makaronem

POMODORE - krem pomidorowy

BRODO - rosół z indyka, kurczaka i wołowiny z makaronem domowym

 

PASTA E SECONDI / PASTY i DANIA GŁÓWNE:

RAGU’ - makaron w sosie z mięsa wołowego, duszonego w czerwonym winie i pomidorach

SPINACI - makaron w sosie ze szpinaku i gorgonzoli

VERDURE - makaron w sosie z warzyw grillowanych na oliwie

PUTTANESCA - makaron w sosie z pomidorów, oliwek i kaparów

TARTUFATA - makaron w delikatnym sosie na śmietanie z suszonymi pomidorami i pastą z czarnych trufli

PESTO VERDE - makaron z zielonym pesto z rukoli, szpinaku i natki

PESTO GENOVESE – makaron z pesto z bazylii, czosnku i orzeszków pinii

POLPETTINE - makaron z pomidorami, mięsnymi pulpecikami i ostrym peperoncino

D’ANTARA - makaron w sosie z drobniutko pokrojonej kaczki,  pomidorów i kaparów

Do past organizator wybiera jeden domowy makaron: maccheroni (rurki), strozzapreti (skręcony), tagliatelle (wstążki)

 MAIALE – polędwica wieprzowa w sosie grzybowym

INVOLTINI di POLLO - roladki z piersi kurczaka

ARROSTO - karkówka pieczona w piecu z sosem grzybowym

PETTO DI POLLO - pierś kurczaka panierowana i smażona

GAMBA D'ANATRA - udko kaczki pieczone w piecu

MANZO - bitki wołowe

MERLUZZO - filet z dorsza

Dania główne podajemy na półmiskach z ćwiartkami ziemniaków i gotowanymi warzywami, albo z sałatą mista i focaccią – według wyboru organizatora.

 

DOLCI / DESERY:

PANNA COTTA - deser z gotowanej śmietany z sosem truskawkowym

FORMAGGIO - sernik z ricotty na kakaowym spodzie

TIRAMISU’ - tradycyjny włoski deser z biszkoptów i serka mascarpone

CIOCCOLATO - torcik czekoladowy z migdałami

 

WARIANTY MENU 

 

 

MENU 1
109 złotych
+10% serwis

MENU 2
179 złotych
+10% serwis

MENU 3
249 złotych
+10% serwis

PRZYSTAWKI

Na półmiskach

FOCACCIA

MISTA

MELONE

FOCACCIA

MISTA

MELONE

CAESARE

CAPRESE

TONNO

ANTIPASTI

Organizator wybiera cztery przystawki (w tym Focaccię)

FOCACCIA

MISTA

MELONE

CAESARE

CAPRESE

TONNO

ANTIPASTI

ROSTBEF

ARANCINI

Organizator wybiera sześć przystawek (w tym Focaccię)

ZUPY

W wazach

POMODORE

POMODORE

DECOTTO

CIPPOLA

Organizator wybiera jedną zupę

POMODORE

DECOTTO

CIPPOLA

BRODO

Organizator wybiera dwie zupy

PASTY i DANIA GŁÓWNE

Na półmiskach

RAGU’

SPINACI

VERDURE

PUTTANESCA

Organizator wybiera dwie pasty

RAGU’

SPINACI

VERDURE

PUTTANESCA

TARTUFATA

PESTO VERDE

D'ANATRA

MAIALE

INVOLTINI

ARROSTO

Organizator wybiera dwie pasty i jedno danie główne

RAGU’

SPINACI

VERDURE

PUTTANESCA

TARTUFATA

PESTO VERDE

D'ANATRA

MAIALE

INVOLTINI

ARROSTO

PETTO DI POLLO

GAMBA D'ANATRA

MANZO
MERLUZZO

Organizator wybiera dwie pasty
i dwa danie główne

DESERY

Na paterach

PANNA COTTA

PANNA COTTA

FORMAGGIO

Organizator wybiera jeden deser

PANNA COTTA

FORMAGGIO

TIRAMISU’

CIOCCOLATO

Organizator wybiera dwa desery

NAPOJE

Na stole lub w osobnym bufecie

WODA
(gazowana
i niegazowana)
SOKI
(pomarańczowy, jabłkowy)

Podamy 500 ml zimnych napojów
na osobę

WODA
(gazowana
i niegazowana)
SOKI 
(pomarańczowy, jabłkowy)

Podamy 500 ml zimnych napojów
na osobę


KAWA

(czarna i biała)

HERBATA
(czarna i zielona)

Napoje gorące
podamy do deseru

WODA
(gazowana
i niegazowana)
SOKI 
(pomarańczowy, jabłkowy)

KAWA
(czarna i biała)

HERBATA
(selekcja JUST-T)

Napoje zimne i gorące podajemy
bez ograniczeń
przez 3 godziny
trwania przyjęcia

Menu 2 zawiera wszystkie pozycje z menu 1, Menu 3 zawiera wszystkie pozycje z menu 1 i 2

Uwaga! Menu 1 oferujemy tylko w dni powszednie od poniedziałku do piątku.

 

DOPŁATY I ZNIŻKI

 

Zaliczka

 30% wartości menu

Własny tort

20 zł/osoba, jeśli nie jest zamawiany deser, z deserem - bez dopłaty

Własny alkohol

40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l

Sala na wyłączność

możliwa po indywidualnych negocjacjach

Potwierdzenie liczby Gości

 na 3 dni robocze przed przyjęciem

Białe obrusy
i pokrowce

250 zł

250 zł

250 zł

Menu serwowane indywidualnie

-

+ 30%

+ 30%

Rabat na dodatkowe zamówienia

8%

10%

12%

Menu obowiązuje od 1. kwietnia 2024 roku

Nie czekaj! Zgłoś online wstępne zainteresowanie organizacją przyjęcia w restauracji Pasta i  basta na Mokotowie.

Pobierz menu na przyjęcia okolicznościowe w formacie pdf.

Jeśli chcesz, abyśmy przygotowali inne menu, zaznacz to w polu "Uwagi, życzenia". Propozycję menu i wycenę przygotowujemy bez żadnych zobowiązań z Twojej strony.

W przypadku rezerwacji na terminy późniejsze niż 30 dni naprzód, nie gwarantujemy podanych w menu cen.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google