Przyjęcia z ustalonym z góry menu z przyjemnością organizujemy dla grup powyżej 15 dorosłych Gości.
ANTIPASTI / PRZYSTAWKI:
FOCACCIA - cieniutki placek z rozmarynem
INSALATA MISTA - sałaty, pomidory, ser solankowy, ziarna słonecznika
MELONE - kawałki melona zawijane w szynkę parmeńską
INSALATA CAESARE - sałaty, pomidory, grillowana pierś z kurczaka
CAPRESE - plastry pomidorów przekładane mozzarellą
INSALATA DI TONNO - sałaty, tuńczyk, czerwona cebula, fasolka, jajko, cytrynowy winegret
ANTIPASTI - talerz serów i wędlin
ROSTBEEF - plastry cieniutko krojonej wołowiny z pieca, rukola
ARANCINI - sycylijskie krokiety ryżowe
ZUPPE / ZUPY:
CIPOLLA - krem cebulowy
DECOTTO - bulion z kurczaka z makaronem
POMODORE - krem pomidorowy
BRODO - rosół z indyka, kurczaka i wołowiny z makaronem domowym
PASTA E SECONDI / PASTY i DANIA GŁÓWNE:
RAGU’ - makaron w sosie z mięsa wołowego, duszonego w czerwonym winie i pomidorach
SPINACI - makaron w sosie ze szpinaku i gorgonzoli
VERDURE - makaron w sosie z warzyw grillowanych na oliwie
PUTTANESCA - makaron w sosie z pomidorów, oliwek i kaparów
TARTUFATA - makaron w delikatnym sosie na śmietanie z suszonymi pomidorami i pastą z czarnych trufli
PESTO VERDE - makaron z zielonym pesto z rukoli, szpinaku i natki
PESTO GENOVESE – makaron z pesto z bazylii, czosnku i orzeszków pinii
POLPETTINE - makaron z pomidorami, mięsnymi pulpecikami i ostrym peperoncino
D’ANTARA - makaron w sosie z drobniutko pokrojonej kaczki, pomidorów i kaparów
Do past organizator wybiera jeden domowy makaron: maccheroni (rurki), strozzapreti (skręcony), tagliatelle (wstążki)
MAIALE – polędwica wieprzowa w sosie grzybowym
INVOLTINI di POLLO - roladki z piersi kurczaka
ARROSTO - karkówka pieczona w piecu z sosem grzybowym
PETTO DI POLLO - pierś kurczaka panierowana i smażona
GAMBA D'ANATRA - udko kaczki pieczone w piecu
MANZO - bitki wołowe
MERLUZZO - filet z dorsza
Dania główne podajemy na półmiskach z ćwiartkami ziemniaków i gotowanymi warzywami, albo z sałatą mista i focaccią – według wyboru organizatora.
DOLCI / DESERY:
PANNA COTTA - deser z gotowanej śmietany z sosem truskawkowym
FORMAGGIO - sernik z ricotty na kakaowym spodzie
TIRAMISU’ - tradycyjny włoski deser z biszkoptów i serka mascarpone
CIOCCOLATO - torcik czekoladowy z migdałami
WARIANTY MENU
|
MENU 1 |
MENU 2 |
MENU 3 |
PRZYSTAWKI Na półmiskach |
FOCACCIA MISTA MELONE |
FOCACCIA MISTA MELONE CAESARE CAPRESE TONNO ANTIPASTI Organizator wybiera cztery przystawki (w tym Focaccię) |
FOCACCIA MISTA MELONE CAESARE CAPRESE TONNO ANTIPASTI ROSTBEF ARANCINI Organizator wybiera sześć przystawek (w tym Focaccię) |
ZUPY W wazach |
POMODORE |
POMODORE DECOTTO CIPPOLA Organizator wybiera jedną zupę |
POMODORE DECOTTO CIPPOLA BRODO Organizator wybiera dwie zupy |
PASTY i DANIA GŁÓWNE Na półmiskach |
RAGU’ SPINACI VERDURE PUTTANESCA Organizator wybiera dwie pasty |
RAGU’ SPINACI VERDURE PUTTANESCA TARTUFATA PESTO VERDE D'ANATRA MAIALE INVOLTINI ARROSTO Organizator wybiera dwie pasty i jedno danie główne |
RAGU’ SPINACI VERDURE PUTTANESCA TARTUFATA PESTO VERDE D'ANATRA MAIALE INVOLTINI ARROSTO PETTO DI POLLO GAMBA D'ANATRA MANZO Organizator wybiera dwie pasty |
DESERY Na paterach |
PANNA COTTA |
PANNA COTTA FORMAGGIO Organizator wybiera jeden deser |
PANNA COTTA FORMAGGIO TIRAMISU’ CIOCCOLATO Organizator wybiera dwa desery |
NAPOJE Na stole lub w osobnym bufecie |
WODA Podamy 500 ml zimnych napojów |
WODA Podamy 500 ml zimnych napojów
HERBATA Napoje gorące |
WODA KAWA HERBATA Napoje zimne i gorące podajemy |
Menu 2 zawiera wszystkie pozycje z menu 1, Menu 3 zawiera wszystkie pozycje z menu 1 i 2
Uwaga! Menu 1 oferujemy tylko w dni powszednie od poniedziałku do piątku.
DOPŁATY I ZNIŻKI
Zaliczka |
30% wartości menu |
||
Własny tort |
20 zł/osoba, jeśli nie jest zamawiany deser, z deserem - bez dopłaty |
||
Własny alkohol |
40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l |
||
Sala na wyłączność |
możliwa po indywidualnych negocjacjach |
||
Potwierdzenie liczby Gości |
na 3 dni robocze przed przyjęciem |
||
Białe obrusy |
250 zł |
250 zł |
250 zł |
Menu serwowane indywidualnie |
- |
+ 30% |
+ 30% |
Rabat na dodatkowe zamówienia |
8% |
10% |
12% |
Menu obowiązuje od 1. kwietnia 2024 roku
Nie czekaj! Zgłoś online wstępne zainteresowanie organizacją przyjęcia w restauracji Pasta i basta na Mokotowie.
Pobierz menu na przyjęcia okolicznościowe w formacie pdf.
Jeśli chcesz, abyśmy przygotowali inne menu, zaznacz to w polu "Uwagi, życzenia". Propozycję menu i wycenę przygotowujemy bez żadnych zobowiązań z Twojej strony.
W przypadku rezerwacji na terminy późniejsze niż 30 dni naprzód, nie gwarantujemy podanych w menu cen.