Przyjęcia z ustalonym z góry menu z przyjemnością organizujemy dla grup powyżej 15 dorosłych Gości.

PRZYSTAWKI:
FOCACCIA - cieniutki placek z rozmarynem
MISTA
- sałaty, pomidory, ser solankowy, ziarna słonecznika
MELONE
- kawałki melona zawijane w szynkę parmeńską
CAPRESE - plastry pomidorów przekładane mozzarellą
ANTIPASTI - talerz serów i wędlin
ROSTBEEF
- plastry cieniutko krojonej wołowiny z pieca, rukola
ARANCINI - sycylijskie krokiety ryżowe

ZUPY:
CIPOLLA - krem cebulowy
DECOTTO - bulion z kurczaka z makaronem
POMODORE - krem pomidorowy
BRODO - rosół z indyka, kurczaka i wołowiny z makaronem z ciasta naleśnikowego

PASTY i DANIA GŁÓWNE:
RAGU’ - makaron w sosie z mięsa wołowego, duszonego w czerwonym winie i pomidorach
SPINACI - makaron w sosie ze szpinaku i gorgonzoli
VERDURE - makaron w sosie z warzyw grillowanych na oliwie
PUTTANESCA
- makaron w sosie z pomidorów, oliwek i kaparów
TARTUFATA - makaron w delikatnym sosie na śmietanie z suszonymi pomidorami,
i pastą z czarnych trufli

PESTO VERDE - makaron z zielonym pesto z rukoli, szpinaku i natki
PESTO GENOVESE – makaron pesto z bazylii, czosnku i orzeszków pinii
POLPETTINE - makaron z pomidorami, mięsnymi pulpecikami i ostrym peperoncino
D’ANTARA - makaron w sosie z drobniutko pokrojonej kaczki,  pomidorów i kaparów

Do Past organizator wybiera jeden makaron: farfalle (kokardki), penne (rurki), ręcznie robione tagliatelle (wstążki)
lub strozzapreti (krótki, skręcony)

MAIALE – polędwica wieprzowa w sosie grzybowym, ćwiartki ziemniaków, warzywa
INVOLTINI di POLLO - roladki z piersi kurczaka, ćwiartki ziemniaków, warzywa
GAMBA D'ANATRA - udko kaczki pieczone w piecu, ćwiartki ziemniaków, warzywa
MANZO - bitki wołowe, ćwiartki ziemniaków, warzywa
MERLUZZO - filet z dorsza z kruszonką, ćwiartki ziemniaków, warzywa

DESERY:
PANNA COTTA - deser z gotowanej śmietany z sosem truskawkowym
FORMAGGIO - sernik z ricotty na kakaowym spodzie
TIRAMISU’ - tradycyjny włoski deser z biszkoptów i serka mascarpone
CIOCCOLATO - torcik czekoladowy z migdałami

MENU DLA DZIECI:
(do 10 lat)
Wariant 1: dowolne danie z menu dziecięcego, albo mała pizza (Margherita, Cotto, Hawaii) plus deser, jak dla dorosłych
Wariant 2: Wariant 1 plus zupa, jak dla dorosłych Gości

 

WARIANTY MENU 

 

MENU 1
79 złotych
+10% serwis

MENU 2
119 złotych
+10% serwis

MENU 3
149 złotych
+10% serwis

PRZYSTAWKI

FOCACCIA
MISTA
MELONE

CAPRESE
ANTIPASTI

ROSTBEF
ARANCINI

ZUPY

CIPOLLA

DECOTTO
POMODORE

Organizator wybiera dwie zupy
do wyboru przez Gości

BRODO

Organizator wybiera dwie zupy
do wyboru przez Gości

PASTY
i DANIA GŁÓWNE

RAGU’
SPINACI
VERDURE

PUTTANESCA

Organizator wybiera dwie pasty
do wyboru przez Gości

TARTUFATA
PESTO VERDE
D'ANATRA 

MAIALE
INVOLTINI

Organizator wybiera jedną pastę
i jedno danie główne
do wyboru przez Gości

PESTO GENOVESE
POLPETTINE

GAMBA D'ANATRA
MANZO
MERLUZZO

Organizator wybiera dwie pasty
i dwa danie główne
do wyboru przez Gości

DESERY

PANNA COTTA

FORMAGGIO

Dwa desery do wyboru przez Gości

TIRAMISU’
CIOCCOLATO


Organizator wybiera dwa desery
do wyboru przez Gości

NAPOJE

WODA
(gazowana
i niegazowana)
SOKI
(pomarańczowy, jabłkowy)

Podamy 500 ml napojów
na osobę

KAWA
(z ekspresu przelewowego)

HERBATA
(czarna i zielona)

Napoje gorące
podamy do deseru

HERBATA
(selekcja Ronnefeldt)

Napoje zimne i gorące podajemy
bez ograniczeń
przez 3 godziny
trwania przyjęcia

Menu 2 zawiera wszystkie pozycje z menu 1, Menu 3 zawiera wszystkie pozycje z menu 1 i 2

 

DOPŁATY I ZNIŻKI

 

Menu dziecięce (Wariant 1/2)

45/55 zł

55/65 zł

75/85 zł

Zaliczka

 30% wartości menu

Własny tort

10 zł/osoba

10 zł/osoba

bez dopłaty

Własny alkohol

20 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l

Sala na wyłączność

od 25 osób

od 20 osób

od 15 osób

Potwierdzenie liczby Gości

 na 3 dni robocze przed przyjęciem

Białe obrusy
i pokrowce

200 zł

150 zł

w cenie

Przyjęcie
po godz. 22:00

150 zł za każdą rozpoczęta godzinę

Rabat na dodatkowe zamówienia

8%

10%

12%

Nie czekaj! Zgłoś online wstępne zainteresowanie organizacją przyjęcia w restauracji Pasta i  basta na Mokotowie.

Pobierz menu na przyjęcia okolicznościowe w formacie pdf.

Jeśli chcesz, abyśmy przygotowali inne menu, zaznacz to w polu "Uwagi, życzenia". Propozycję menu i wycenę przygotowujemy bez żadnych zobowiązań z Twojej strony.

Co słychać w Paście?

Zdecydowaliśmy podawać naszym Gościom Kingę Pienińską, bo jest smaczna i zdrowa, bo pomaga chorym dzieciom oraz bo promuje picie wina, co i nam leży na sercu. Są więc trzy ważne powody dla których Pasta i Kinga Pienińska teraz współpracują i basta!

Raz w tygodniu (zwykle w czwartek) przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I podajemy dania z owoców morza, a szczególnie Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Kiedy za oknem dzieje się to, co się teraz dzieje, marzymy o słońcu, o lecie, o kolorach... Aby, choć odrobinę oszukać ponurą jesienno-zimową rzeczywistość naszej szerokości geograficznej, w nowym menu proponujemy Lekką włoską jazdę.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...