Jesienne menu sezonowe
Tagliatelle ai Funghi

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!

Świeżo zebrane w lesie prawdziwki i podgrzybki mamy w sosie z ręcznie robionym makaronem domowym tagliatelle. Wiemy, że czekaliście na buraczane, czerwone Gnocchi Rossi z buraków, ricotty i parmezanu oraz na dyniowe pierożki Mezzelune.

Jest jeszcze zjawiskowa Pizza Rossa z plastrami buraka i plastry buraka w jesiennym Carpaccio di Barbabietola oraz sałatka z kurczaka z pestkami dyni, czyli Insalata di Pollo. A do wszystkich dań i sezonowych, i tych "zwykłych" polecają się rozgrzewające napoje na zimę.

Z menu siostrzanej pierogarni PO PIEROGI polecamy zaś na ten sezon słodziutkie pierogi ze śliwkami.

Restauracja włoska Pasta i Basta zaprasza na nowe jesienne menu sezonowe.

PS. Możesz zamówić nasze dania z dowozem na Mokotowie, albo z odbiorem własnym (wówczas ze sporą zniżką). 

Zamów online dania z restauracji Pasta i basta

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!