Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!
Świeżo zebrane w lesie prawdziwki i podgrzybki mamy w sosie z ręcznie robionym makaronem domowym tagliatelle. Wiemy, że czekaliście na buraczane, czerwone Gnocchi Rossi z buraków, ricotty i parmezanu oraz na dyniowe pierożki Mezzelune.
Jest jeszcze zjawiskowa Pizza Rossa z plastrami buraka i plastry buraka w jesiennym Carpaccio di Barbabietola oraz sałatka z kurczaka z pestkami dyni, czyli Insalata di Pollo. A do wszystkich dań i sezonowych, i tych "zwykłych" polecają się rozgrzewające napoje na zimę.
Z menu siostrzanej pierogarni PO PIEROGI polecamy zaś na ten sezon słodziutkie pierogi ze śliwkami.
Restauracja włoska Pasta i Basta zaprasza na nowe jesienne menu sezonowe.
PS. Możesz zamówić nasze dania z dowozem na Mokotowie, albo z odbiorem własnym (wówczas ze sporą zniżką).