Zuppa di Valpelline

Zupa z czarnego chleba

Nazwa tej zupy wzięła się od nazwy górskiej wioski Valpelline, położonej w regionie Dolina Aosty. Ta niezwykle treściwa zupa jest bardzo popularna, szczególnie w górskich schroniskach i restauracjach. Główne składniki zupy to kapusta, speck i ... chleb. Interesujący jest także sposób przygotowywania, polegający na tym, że zupa ta, zamiast na ogniu, jest gotowana w piecu.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?