Tagliata di manzo

Tagliata - idealne do czerwonego wina

Tagliata to nazwa pochodząca od włoskiego słowa tagliare, co oznacza kroić, ciąć. I podstawa tego dania jest w istocie wołową polędwicą, pokrojoną w plasterki.
W Paście podajemy tagliatę w najbardziej tradycyjnej postaci - grillowane plasterki wołowej polędwicy z rukolą i parmezanem. Niezmiennie też polecamy ją, jako towarzystwo dla najlepszych czerwonych win.

Kolacja tematyczna "Francuskie wina i włoska kuchnia" będzie okazją do wypróbowania Tagliaty w czasie swobodnego latania z Figure Libre Freestyle Rouge.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?