Aglio olio e peperoncino

Piekielnie prosta i piekielnie ostra pasta przyrządzana z oliwą z oliwek, czosnkiem i pikantną papryczką. Pasuje do makaronów długich i cienkich, jak spaghetti (na zdjęciu), albo linguine, ale podajemy go z każdą dostępną pastą.

Kiedy złapie głód, każdy Włoch potrafi przygotować to spaghetti w parę minut. Dlatego aglio olio to pierwszy, najprostszy i najbardziej podstawowy test dla każdego kucharza specjalizującego się we włoskiej kuchni.

Do aglio olio, przygotowywanego przez szefa kuchni restauracji Pasta i Basta, zalecamy zamówić coś do popijania, najlepiej czerwone, sycylijskie wino Nero d'Avola.

Pasta, czyli nasze włoskie makarony

  • Specjalność zakładu
  • Z mięsem
  • Wege & owoce morza

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Tego lata piłkarskie mistrzostwa świata oglądamy na wielkim ekranie w restauracji Pasta i basta na Mokotowie.
Pasta Polska dawaj! Zapraszamy!

Niemal równo z Mundialem pojawiają się w Paście sezonowe dania pachnące latem i lasem...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...