Szpinakowe ravioli

Ravioli to po prostu włoskie pierożki. W odróżnieniu od polskich pierogów, ravioli mają niewielką ilość farszu. Największa sztuka w ich przygotowaniu polega na tym, aby smaku nadzienia znajdującego się wewnątrz pierożków nie „utopić” w smaku sosu, w którym są podawane.

W restauracji Pasta i Basta ravioli mają nadzienie z sera ricotta i szpinaku, a podajemy je w omaście z masła i świeżej szałwii.

Pasta, czyli nasze włoskie makarony

  • Specjalność zakładu
  • Z mięsem
  • Wege & owoce morza

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Mamy teraz w Paście kurkowe dania pachnące latem i lasem, mamy nalewane prosto z beczki wino Frizzante, cydr, klasztorne piwo Grimbergen (też z beczki), no i mamy doskonale orzeźwiające napoje na lato...

Wiemy, że stęskniliście się za tym, dlatego dziś - po ponad dwóch miesiącach przerwy - z przyjemnością zapraszamy Was do Pasty na kolejną edycję COZZE FEST. W tym sezonie małżom będzie towarzyszył polski cydr "Dzik". 

Letni ogródek - restauracja włoska Pasta i bastaNa chodniku przed naszą restauracją na Mokotowie mamy teraz malutki letni ogródek!

 

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...