Szpinakowe ravioli

Ravioli to po prostu włoskie pierożki. W odróżnieniu od polskich pierogów, ravioli mają niewielką ilość farszu. Największa sztuka w ich przygotowaniu polega na tym, aby smaku nadzienia znajdującego się wewnątrz pierożków nie „utopić” w smaku sosu, w którym są podawane.

W restauracji Pasta i Basta ravioli mają nadzienie z sera ricotta i szpinaku, a podajemy je w omaście z masła i świeżej szałwii.

Pasta, czyli nasze włoskie makarony

  • Specjalność zakładu
  • Z mięsem
  • Wege & owoce morza

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Szanowni Państwo, drodzy Goście restauracji Pasta i basta.

Każdy z nas boi się teraz o zdrowie i bezpieczeństwo swoje i swoich bliskich. My także się bardzo boimy. O naszych Gości, o naszych pracowników, o przyszłość nas wszystkich…

Grzegorz jest od wielu lat kucharzem w restauracji Pasta i basta na Mokotowie. A w wolnych chwilach uwielbia wędzić mięsiwa w swojej wędzarni, którą urządził w podwarszawskiej wiosce.

Dowozimy nasze dania z restauracji Pasta i Basta do Waszych mieszkań i biur na Mokotowie.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...