Szpinakowe ravioli

Ravioli to po prostu włoskie pierożki. W odróżnieniu od polskich pierogów, ravioli mają niewielką ilość farszu. Największa sztuka w ich przygotowaniu polega na tym, aby smaku nadzienia znajdującego się wewnątrz pierożków nie „utopić” w smaku sosu, w którym są podawane.

W restauracji Pasta i Basta ravioli mają nadzienie z sera ricotta i szpinaku, a podajemy je w omaście z masła i świeżej szałwii.

Pasta, czyli nasze włoskie makarony

  • Specjalność zakładu
  • Z mięsem
  • Wege & owoce morza

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Jesienią w naszym sezonowym menu przedstawiamy leśne grzyby i dynię. Zapraszamy na dania przygotowane z najlepszych i najsmaczniejszych symboli tej pory roku.

Raz w tygodniu (zwykle w czwartek) przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I podajemy dania z owoców morza, a szczególnie Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...