Cozze w białym winie

COZZE FEST

Talerz czarnych muli wytrawnie przyrządzonych na białym winie z czosnkiem.

Podajemy je także w wersji na ostro z pomidorami i czosnkiem.

Uwaga dla początkujących: wydłubujemy i zjadamy "serca" małży, a muszle odkładamy na skraj talerza, albo do specjalnie do tego celu przeznaczonej miseczki. Małże możemy przytrzymywać ręką, a środek wydłubywać widelcem, albo końcem drugiej małży.
Gdyby trafiła się nam małża zamknięta (choć nie powinna, takie "egzemplarze" kucharz wyrzuca na etapie przygotowywania dania) - nie usiłujemy jej otworzyć, tylko wyrzucamy.

Podajemy od czwartku, dopóki się dostawa nie skończy

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...