Pora pomyśleć o wigilii firmowej 2023. Zorganizujemy ją dla Was w Paście.

Zapraszanie współpracowników do wspólnego stołu w restauracji, robienie uroczystych podsumowań i świętowanie sukcesów, jest w wielu firmach przedświąteczną tradycją. Restauracja włoska Pasta i basta może być dobrym miejscem takiego spotkania.

Wigilia firmowa w restauracji Pasta i basta

Od lat organizujemy wigilie firmowe (ale też przedświąteczne spotkania znajomych i przyjaciół) w gościnnych progach restauracji Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.

Zastanawiając się nad menu na Wasze spotkanie wigilijne, możesz skorzystać ze stałego menu na przyjęcia okolicznościowe, w którym króluje kuchnia włoska. Mamy też menu, przygotowane w siostrzanej pierogarni PO PIEROGI, specjalnie na przedświąteczne spotkania. Jest to menu składające się z tradycyjnych dań polskiej kuchni z pierogami w roli głównej.

 

MENU NA PRZYJĘCIA WIGILIJNE 2023

Zapraszanie współpracowników do wspólnego stołu w restauracji, robienie uroczystych podsumowań i świętowanie sukcesów, jest w wielu firmach przedświąteczną tradycją. Restauracja włoska Pasta i basta może być dobrym miejscem takiego spotkania.

Wigilia firmowa w restauracji Pasta i basta

Od lat organizujemy wigilie firmowe (ale też przedświąteczne spotkania znajomych i przyjaciół) w gościnnych progach restauracji Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.

Zastanawiając się nad menu na Wasze spotkanie wigilijne, możesz skorzystać ze stałego menu na przyjęcia okolicznościowe, w którym króluje kuchnia włoska. Mamy też menu, przygotowane w siostrzanej pierogarni PO PIEROGI, specjalnie na przedświąteczne spotkania. Jest to menu składające się z tradycyjnych dań polskiej kuchni z pierogami w roli głównej.

 

MENU NA PRZYJĘCIA WIGILIJNE 2023

Wariant 1

179 złotych za osobę

PRZYSTAWKI

(czekają na stole)

SAŁATKA WARZYWNA pokrojone gotowane warzywa, jajka, zielony groszek i majonez
ŚLEDŹ w kwaśnej śmietanie z jabłkiem, cebulą i koperkiem
ŁOSOŚ marynowany w occie jabłkowym z czerwonym pieprzem
GALARETKI RYBNE z jajkiem i warzywami
PIECZYWO

ZUPY

(organizator wybiera jedną zupę, którą podamy w wazach)

BARSZCZ CZERWONY długo gotowany z buraków, suszonych jabłek i mnóstwa warzyw, delikatnie pikantny podany z uszkami, pasztecikami lub krokietami (do wyboru przez organizatora)
ROSÓŁ z makaronem domowym

MISA PIEROGOWA

siedem rodzajów ręcznie lepionych pierogów pierwsza klasa (z kapustą i grzybami, ruskie, zielone, z mięsem, kozackie, pielmieni, kujawskie) podanych z piklami i warzywami

DANIA GŁÓWNE

(organizator wybiera jedno danie, które podajemy na półmiskach z ziemniakami opiekanymi z czosnkiem i świeżym rozmarynem oraz z surówką)

MEDALIONY z polędwicy wołowej zapieczone z gorgonzolą w sosie kaparowym.
BITKI WIEPRZOWE w sosie rydzowym

DESERY

Podane na paterach klasyczne polskie ciasta świąteczne - SERNIK i SZARLOTKA

NAPOJE

WODA (gazowana i niegazowana), SOKI (pomarańczowy, jabłkowy) - podamy 500 ml zimnych napojów na osobę;
KAWA (czarna i biała), HERBATA (czarna i zielona) - napoje gorące podamy do deseru

ALKOHOL

według indywidualnych ustaleń osobno płatny lub korkowe za własny alkohol

Wariant 2

249 złotych za osobę

PRZYSTAWKI

(czekają na stole – organizator wybiera siedem przystawek)

SAŁATKA WARZYWNA pokrojone gotowane warzywa, jajka, zielony groszek i majonez
ŚLEDŹ w kwaśnej śmietanie z jabłkiem, cebulą i koperkiem.
ŁOSOŚ marynowany w occie jabłkowym z czerwonym pieprzem.
GALARETKI RYBNE z jajkiem i warzywami.
PASZTET z czerwonej soczewicy z żurawiną.
SZUBA czyli tradycyjny śledź pod pierzynką z ziemniaków i buraków
CARPACCIO z łososia z salsą kaparowo-jabłkową.
DORSZ w duszonych warzywach z pomidorami
PIECZYWO

ZUPY

(organizator wybiera dwie zupy, które podamy w wazach)

BARSZCZ CZERWONY długo gotowany z buraków, suszonych jabłek i mnóstwa warzyw, delikatnie pikantny podany z uszkami, pasztecikami lub krokietami (do wyboru przez organizatora)
ROSÓŁ z makaronem domowym
ZUPA RYBNA z trzech rodzajów ryb, owoców morza i warzyw
ZUPA GRZYBOWA tradycyjna zupa z podgrzybków i borowików z łazankami

MISA PIEROGOWA

siedem rodzajów ręcznie lepionych pierogów pierwsza klasa (z kapustą i grzybami, ruskie, zielone, z mięsem, kozackie, pielmieni, kujawskie) podanych z piklami i warzywami

DANIA GŁÓWNE

(organizator wybiera dwa dania, które podajemy na półmiskach z ziemniakami opiekanymi z czosnkiem i świeżym rozmarynem oraz z dwoma surówkami)

MEDALIONY z polędwicy wołowej zapieczone z gorgonzolą w sosie kaparowym.
BITKI WIEPRZOWE w sosie rydzowym
POLĘDWICA Z DORSZA z kruszonką bazyliową
UDKO KACZKI marynowane i pieczone w piecu
SANDACZ w sosie porowo-cytrynowym

DESERY

Podane na paterach klasyczne polskie ciasta świąteczne - SERNIK i SZARLOTKA oraz (do wyboru przez organizatora) PANNA COTTA z malinami lub TIRAMISU

NAPOJE

WODA (gazowana i niegazowana), SOKI (pomarańczowy, jabłkowy) - podamy 500 ml zimnych napojów na osobę;
KAWA (czarna i biała), HERBATA (czarna i zielona) - napoje gorące podamy do deseru

ALKOHOL

według indywidualnych ustaleń osobno płatny lub korkowe za własny alkohol

OPEN BAR

OPEN BAR BEZALKOHOLOWY

49 złotych za osobę

Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.

Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny.Każda dodatkowa godzina to koszt 15 złotych za osobę.

OPEN BAR ALKOHOLOWY 1

139 złotych za osobę

Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.
Wino domowe (białe i czerwone), Žatecký Světlý Ležák (z beczki).

Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny. Każda dodatkowa godzina to koszt 39 złotych za osobę.

OPEN BAR ALKOHOLOWY 2*

199 złotych za osobę

Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.
Wino domowe (białe i czerwone), Žatecký Světlý Ležák (z beczki),
Wódka Baczewski, whisky Johnny Walker red.

Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny. Każda dodatkowa godzina to koszt 59 złotych za osobę.

*Ten wariant jest możliwy wyłącznie przy przyjęciach zamkniętych.

INNE USTALENIA

Zaliczka - 30% wartości menu, płatne najpóźniej 7 dni roboczych przed przyjęciem
Serwis - doliczymy 10% wartości końcowego rachunku
Własny tort - bez dopłaty, jeśli jest zamawiany nasz deser; bez deseru - 20 zł/osoba
Własny alkohol - 40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l
Sala na wyłączność - zależnie od liczby Gości, możliwa po indywidualnych negocjacjach
Potwierdzenie liczby Gości - na 3 dni robocze przed przyjęciem
Białe obrusy na stoły i pokrowce na krzesła - dopłata 200 zł
Menu serwowane indywidualnie - dopłata 30% wartości menu

Święta w restauracji włoskiej Pasta i basta

Ściągnij całe menu na wigilie firmowe w 2023 roku w formacie pdf

 

Święta w restauracji włoskiej Pasta i basta

 Zarezerwuj termin na przyjęcie wigilijne w restauracji Pasta i basta na Mokotowie

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!