Zapraszanie współpracowników do wspólnego stołu w restauracji, robienie uroczystych podsumowań i świętowanie sukcesów, jest w wielu firmach przedświąteczną tradycją. Restauracja włoska Pasta i basta może być dobrym miejscem takiego spotkania.
Od lat organizujemy wigilie firmowe (ale też przedświąteczne spotkania znajomych i przyjaciół) w gościnnych progach restauracji Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.
Zastanawiając się nad menu na Wasze spotkanie wigilijne, możesz skorzystać ze stałego menu na przyjęcia okolicznościowe, w którym króluje kuchnia włoska. Mamy też menu, przygotowane w siostrzanej pierogarni PO PIEROGI, specjalnie na przedświąteczne spotkania. Jest to menu składające się z tradycyjnych dań polskiej kuchni z pierogami w roli głównej.
MENU NA PRZYJĘCIA WIGILIJNE 2023
Zapraszanie współpracowników do wspólnego stołu w restauracji, robienie uroczystych podsumowań i świętowanie sukcesów, jest w wielu firmach przedświąteczną tradycją. Restauracja włoska Pasta i basta może być dobrym miejscem takiego spotkania.
Od lat organizujemy wigilie firmowe (ale też przedświąteczne spotkania znajomych i przyjaciół) w gościnnych progach restauracji Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.
Zastanawiając się nad menu na Wasze spotkanie wigilijne, możesz skorzystać ze stałego menu na przyjęcia okolicznościowe, w którym króluje kuchnia włoska. Mamy też menu, przygotowane w siostrzanej pierogarni PO PIEROGI, specjalnie na przedświąteczne spotkania. Jest to menu składające się z tradycyjnych dań polskiej kuchni z pierogami w roli głównej.
MENU NA PRZYJĘCIA WIGILIJNE 2023
Wariant 1
179 złotych za osobę
PRZYSTAWKI
(czekają na stole)
SAŁATKA WARZYWNA pokrojone gotowane warzywa, jajka, zielony groszek i majonez
ŚLEDŹ w kwaśnej śmietanie z jabłkiem, cebulą i koperkiem
ŁOSOŚ marynowany w occie jabłkowym z czerwonym pieprzem
GALARETKI RYBNE z jajkiem i warzywami
PIECZYWO
ZUPY
(organizator wybiera jedną zupę, którą podamy w wazach)
BARSZCZ CZERWONY długo gotowany z buraków, suszonych jabłek i mnóstwa warzyw, delikatnie pikantny podany z uszkami, pasztecikami lub krokietami (do wyboru przez organizatora)
ROSÓŁ z makaronem domowym
MISA PIEROGOWA
siedem rodzajów ręcznie lepionych pierogów pierwsza klasa (z kapustą i grzybami, ruskie, zielone, z mięsem, kozackie, pielmieni, kujawskie) podanych z piklami i warzywami
DANIA GŁÓWNE
(organizator wybiera jedno danie, które podajemy na półmiskach z ziemniakami opiekanymi z czosnkiem i świeżym rozmarynem oraz z surówką)
MEDALIONY z polędwicy wołowej zapieczone z gorgonzolą w sosie kaparowym.
BITKI WIEPRZOWE w sosie rydzowym
DESERY
Podane na paterach klasyczne polskie ciasta świąteczne - SERNIK i SZARLOTKA
NAPOJE
WODA (gazowana i niegazowana), SOKI (pomarańczowy, jabłkowy) - podamy 500 ml zimnych napojów na osobę;
KAWA (czarna i biała), HERBATA (czarna i zielona) - napoje gorące podamy do deseru
ALKOHOL
według indywidualnych ustaleń osobno płatny lub korkowe za własny alkohol
Wariant 2
249 złotych za osobę
PRZYSTAWKI
(czekają na stole – organizator wybiera siedem przystawek)
SAŁATKA WARZYWNA pokrojone gotowane warzywa, jajka, zielony groszek i majonez
ŚLEDŹ w kwaśnej śmietanie z jabłkiem, cebulą i koperkiem.
ŁOSOŚ marynowany w occie jabłkowym z czerwonym pieprzem.
GALARETKI RYBNE z jajkiem i warzywami.
PASZTET z czerwonej soczewicy z żurawiną.
SZUBA czyli tradycyjny śledź pod pierzynką z ziemniaków i buraków
CARPACCIO z łososia z salsą kaparowo-jabłkową.
DORSZ w duszonych warzywach z pomidorami
PIECZYWO
ZUPY
(organizator wybiera dwie zupy, które podamy w wazach)
BARSZCZ CZERWONY długo gotowany z buraków, suszonych jabłek i mnóstwa warzyw, delikatnie pikantny podany z uszkami, pasztecikami lub krokietami (do wyboru przez organizatora)
ROSÓŁ z makaronem domowym
ZUPA RYBNA z trzech rodzajów ryb, owoców morza i warzyw
ZUPA GRZYBOWA tradycyjna zupa z podgrzybków i borowików z łazankami
MISA PIEROGOWA
siedem rodzajów ręcznie lepionych pierogów pierwsza klasa (z kapustą i grzybami, ruskie, zielone, z mięsem, kozackie, pielmieni, kujawskie) podanych z piklami i warzywami
DANIA GŁÓWNE
(organizator wybiera dwa dania, które podajemy na półmiskach z ziemniakami opiekanymi z czosnkiem i świeżym rozmarynem oraz z dwoma surówkami)
MEDALIONY z polędwicy wołowej zapieczone z gorgonzolą w sosie kaparowym.
BITKI WIEPRZOWE w sosie rydzowym
POLĘDWICA Z DORSZA z kruszonką bazyliową
UDKO KACZKI marynowane i pieczone w piecu
SANDACZ w sosie porowo-cytrynowym
DESERY
Podane na paterach klasyczne polskie ciasta świąteczne - SERNIK i SZARLOTKA oraz (do wyboru przez organizatora) PANNA COTTA z malinami lub TIRAMISU
NAPOJE
WODA (gazowana i niegazowana), SOKI (pomarańczowy, jabłkowy) - podamy 500 ml zimnych napojów na osobę;
KAWA (czarna i biała), HERBATA (czarna i zielona) - napoje gorące podamy do deseru
ALKOHOL
według indywidualnych ustaleń osobno płatny lub korkowe za własny alkohol
OPEN BAR
OPEN BAR BEZALKOHOLOWY
49 złotych za osobę
Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.
Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny.Każda dodatkowa godzina to koszt 15 złotych za osobę.
OPEN BAR ALKOHOLOWY 1
139 złotych za osobę
Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.
Wino domowe (białe i czerwone), Žatecký Světlý Ležák (z beczki).
Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny. Każda dodatkowa godzina to koszt 39 złotych za osobę.
OPEN BAR ALKOHOLOWY 2*
199 złotych za osobę
Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), Woda (gazowana i niegazowana), Kawa (czarna i z mlekiem), Herbata (czarna i zielona), Lemoniada domowa (cytrynowa), Pepsi Cola.
Wino domowe (białe i czerwone), Žatecký Světlý Ležák (z beczki),
Wódka Baczewski, whisky Johnny Walker red.
Korzystanie z open baru jest nielimitowane przez 4 godziny. Każda dodatkowa godzina to koszt 59 złotych za osobę.
*Ten wariant jest możliwy wyłącznie przy przyjęciach zamkniętych.
INNE USTALENIA
Zaliczka - 30% wartości menu, płatne najpóźniej 7 dni roboczych przed przyjęciem
Serwis - doliczymy 10% wartości końcowego rachunku
Własny tort - bez dopłaty, jeśli jest zamawiany nasz deser; bez deseru - 20 zł/osoba
Własny alkohol - 40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l
Sala na wyłączność - zależnie od liczby Gości, możliwa po indywidualnych negocjacjach
Potwierdzenie liczby Gości - na 3 dni robocze przed przyjęciem
Białe obrusy na stoły i pokrowce na krzesła - dopłata 200 zł
Menu serwowane indywidualnie - dopłata 30% wartości menu