Wieczory umbryjskie w restauracji Pasta i basta

Giampaolo Tabarrini, właściciel najlepszej umbryjskiej winnicy, położonej malowniczo opodal Montefalco, będzie przewodnikiem podczas listopadowych enologicznych i kulinarnych wieczorów umbryjskich w restauracji włoskiej Pasta i basta.

Przez trzy dni (7-9 listopada) zapraszamy do degustowania znakomitych win z winnicy Tabarrinich, na umbryjską kolację oraz do spotkań i rozmów z Giampaolo Tabarrinim.

Program każdego ze spotkań przewiduje degustację następujących win:

Pasta i basta - winoBOCCA DI ROSA IGT ROSATO 2011

Pasta i basta - winoIL PADRONE DELLE VIGNE ROSSO UMBRIA IGT 2011

Pasta i basta - winoMONTEFALCO ROSSO DOC 2008

Pasta i basta - winoMONTEFALCO SAGRANTINO DOCG COLLE GRIMALDESCO

Podczas spotkań podamy kolację, która będzie składać się z trzech dań, idealnie dobranych do win z Umbrii:

Pasta i bastaAntipasti misti

Pasta i bastaStrozzapreti con salsa tartufata

Pasta i bastaBistecca di manzo con patate al forno

Cena za miejsce na Wieczór umbryjski, obejmująca degustację czterech win i kolację, składającą się z trzech dań, zaczyna się od 100 złotych za osobę.

Restauracja włoska Pasta i bastaZarezerwuj swoje miejsce na Wieczór umbryjski

Zapraszamy!

Winnica z Montefalco - degustacja

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?