Francuskie wina i włoska kuchnia

Kolacja i degustacja win z langwedockiej winnicy Domaine Gayda

Na kolację tematyczną, która połączy francuskie wina z włoską kuchnią zapraszamy 22 i 23 maja do restauracji Pasta i pasta na Mokotowie. Kolację poprowadzi Mateusz Pitas, importer win Domaine Gayda.

Będziemy degustować sześć win Gaydy (różowe, dwa białe i trzy czerwone), którym towarzyszyć będą specjalnie dobrane dania włoskiej kuchni. A zadaniem naszych Gości będzie jedynie ocena czy to połączenie jest udanym małżeństwem, czy też może mezaliansem...

Terminy:

Pasta i pasta Mokotów (ul. Odolańska 5):

22 maja, godz. 18:30

23 maja, godz. 18:30

Na wszystkie terminy kolacji prowadzimy internetową rezerwację miejsc. Możesz też zrobić wstępną rezerwację, pisząc maila z datą i godziną interesującego Cię spotkania na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Menu:

Focaccia 
Placek focacci
Cepage rose
Szparagi z pieca 
Asparagi al forno
Cepage Viognier
Flying Solo Blanc Grenache Viognier
Tagliatelle al ragu - włoska kuchnia i francuskie wina 
Tagliatelle al ragu'
Cepage Syrah
Flying Solo Grenache Syrah
Tagliata di manzo - kolacja tematyczna w restauracji Pasta i pasta 
Tagliata di manzo
Figure Libre Freestyle Rouge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 Rezerwacja miejsc:

Udział w kolacji tematycznej "Francuskie wina i włoska kuchnia" jest możliwy wyłącznie po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji i wpłaceniu zaliczki.

Cena zaproszenia na kolację, składającą się z czterech dań włoskiej kuchni oraz degustacji sześciu francuskich win z Langwedocji (według powyższego schematu) wynosi 140 złotych od osoby.

Rezerwacje przyjmujemy w restauracji Pasta i pasta oraz online w systemie rezerwacyjnym restauracji.

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Na ostatnie dni lata i na wczesną jesień przygotowaliśmy menu sezonowe w którym królują - rzecz jasna - świeże grzyby, które obrodziły w tym roku nadzwyczajnie. Zapraszamy od wtorku 12. września!

W każdą środę rano przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I co środę od 16:00 zaczynamy podawać dania z owoców morza, a szczególnie zwłaszcza Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...