Rino Parisiil padrone

Rino gotował we włoskich hotelach, restauracjach, na statkach, a nawet we włoskiej armii. Pochodzi z Palermo, więc z wielu odmian włoskiej kuchni, sycylijska jest mu najbliższa. Rino trafił do Polski, jako szef kuchni w restauracji Campagna del Sol.

Potem rządził w innych bardzo znanych włoskich kuchniach w Warszawie, aż trafił do Pasty, gdzie wypełnił swoim kucharskim kunsztem nasz makaronowy koncept.

Przez pierwsze lata istnienia restauracji Pasta i basta wszystko, co wyszło z naszej kuchni było sygnowane przez niego. Teraz, choć już wrócił do Włoch, jest naszym il padrone. Bez wątpliwości - bez udziału Rino nasza restauracja nie byłaby taka, jaką jest.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Zamów jedną pastę, a druga będzie Twoja za 1 PLN! I tak aż do końca wakacji...

Piwa z wyróżniającego się regionalnego browaru Kormoran od dawna goszczą w karcie restauracji Pasta i basta.
Ale teraz Kormorana Jasnego Niefiltrowanego podajemy w jeszcze smaczniejszej wersji - prosto z beczki. Dodajmy, że olsztyński browar rozlewa swoje piwa do beczek wyłącznie na zamówienie. I w ten sposób sprowadzamy go do Pasty.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...