Rino Parisiil padrone

Rino gotował we włoskich hotelach, restauracjach, na statkach, a nawet we włoskiej armii. Pochodzi z Palermo, więc z wielu odmian włoskiej kuchni, sycylijska jest mu najbliższa. Rino trafił do Polski, jako szef kuchni w restauracji Campagna del Sol.

Potem rządził w innych bardzo znanych włoskich kuchniach w Warszawie, aż trafił do Pasty, gdzie wypełnił swoim kucharskim kunsztem nasz makaronowy koncept.

Przez pierwsze lata istnienia restauracji Pasta i basta wszystko, co wyszło z naszej kuchni było sygnowane przez niego. Teraz, choć już wrócił do Włoch, jest naszym il padrone. Bez wątpliwości - bez udziału Rino nasza restauracja nie byłaby taka, jaką jest.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Pierwszych Gości zaprosiliśmy do restauracji Pasta i basta 22. września 2007 roku, zatem świętujemy w tym roku 13 urodziny!

Wiemy, że stęskniliście się za tym, dlatego dziś - po ponad dwóch miesiącach przerwy - z przyjemnością zapraszamy Was do Pasty na kolejną edycję COZZE FEST. W tym sezonie małżom będzie towarzyszył polski cydr "Dzik". 

Teraz także dowozimy nasze dania z restauracji Pasta i Basta do Waszych mieszkań i biur.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...