Zarezerwuj swoje ulubione wino i odbierz w restauracji przy ul. Odolańskiej 5 (tuż przy Puławskiej).
Za wino zapłacisz przy odbiorze (kartą kredytową albo gotówką).
Od lat najbardziej ulubione wino Gości restauracji Pasta i basta.
Kolor ciemnoczerwony z purpurowymi refleksami, w zapachu mnóstwo dzikich owoców, w smaku długo utrzymują się delikatne nuty wanilii.
Tajemnicza nieco nazwa oznacza po prostu dwanaście i pół czyli zawartość alkoholu w tym doskonałym winie.
{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}
Wino białe wytrawne
Szczep: 100% Malvasia
{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}
Wino różowe wytrawne
Szczep: 100% Negroamaro
{butelka 750 ml}
Wino czerwone wytrawne
Szczep: 100% Primitivo di Manduria
{butelka 750 ml}
Wino papieskie. Podczas konklawe, które w 2013 roku wybrało papieża Franciszka, 115 butelek wina Papale zostało zamówionych i dostarczonych do Watykanu.
Wino MOI, czyli „Moje”, powstaje z gron Primitivo.
Ma typowy dla tego apulijskiego szczepu rubinowo-czerwony kolot.
Pięknie, intensywnie pachnie, smakuje czerwonymi owocami i śliwką z nutami lukrecji.
Doskonałe na każdą okazję.
{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}
Wino czerwone wytrawne
Szczep: 100% Sangiovese Grosso
Wino dojrzewa 12 miesięcy we francuskim dębie, następnie 24 miesiące w słoweńskim dębie, kolejne 30 miesięcy spędza w butelce.
Wino o wyraźnych taninach i intensywnie rubinowym kolorze. Dobrze zbudowane, bogate i pełne.
W nosie silny zapach jagód z odrobiną tytoniu, wanilii, czarnego pieprzu i lukrecji.
W ustach rozkwita intensywność przypraw i ciemnych owoców z długo pozostającym świeżym finiszem.
Brunello di Montalcino DOCG Riserva rocznik 2004 zostało uznane za najlepsze czerwone wino świata podczas International Wine Challenge w Londynie.
Wino czerwone wytrawne
Szczep: 100% Sagrantino
Wino dojrzewa 36 miesięcy w małych francuskich beczkach, następnie 42 miesiące w butelce. Wino, które do sprzedaży trafia po ponad 6 latach od zbiorów.
Niesamowicie skoncentrowane, zbite i kompleksowe z mocną taniną.
Wytwarzane z bardzo dojrzałych gron o dużej zawartości cukru. Nazywane jest
Wino czerwone wytrawne
Szczep: 100% Sangiovese Grosso
Wino dojrzewa 12 miesięcy we francuskim dębie, następnie 14 miesiący w słoweńskim dębie, kolejne 24 miesiące spędza w butelce w winnicy.
Wino o rubinowym kolorze z bukietem dojrzałych jagód i suszonych kwiatów. W ustach miesza się intensywność jagód, fiołków i tytoniu.
Finisz o aksamitnej strukturze z doskonale wyważonymi taninami.

