Bocca di Rossa - różowe wino z Umbrii

Umbria

Zadziwiające różowe wino, jedyne i niepowtarzalne w swoim rodzaju, powstało w 100% z umbryjskiego szczepu Sagrantino w winnicy Tabarrini, której właściciela Giampaolo Tabarrini gościliśmy w Warszawie w restauracji Pasta i basta, podczas Wieczorów umbryjskich.

Jak mówi Giampaolo, to różowe wino idealnie pasuje do dań z łososiem w roli głównej. Polecamy je także do lekkich past.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Na ostatnie dni lata i na wczesną jesień przygotowaliśmy menu sezonowe w którym królują - rzecz jasna - świeże grzyby, które obrodziły w tym roku nadzwyczajnie. Zapraszamy od wtorku 12. września!

W każdą środę rano przywozimy do Pasty świeżutkie cozze (czarne małże), ośmiornice, kalmary... I co środę od 16:00 zaczynamy podawać dania z owoców morza, a szczególnie zwłaszcza Mare czyli makaron linguine, zapiekany (al cartoccio) w pergaminie z całym bogactwem mórz i oceanów. Mniam...

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...