
Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - Vittore Carpaccio.
Znane są przeróżne odmiany carpaccio, ale w naszej włoskiej restauracji na Mokotowie podajemy je w wersji jak najbardziej tradycyjnej: cieniuteńkie, że aż przezroczyste płatki surowej polędwicy wołowej oraz plasterki parmezanu z rukolą, leciutko skropione sycylijską oliwą z pierwszego tłoczenia.
Antipasti, czyli nasze włoskie przystawki
-
NOWOŚĆ W MENU
Krewetki (około 10 sztuk) smażone na maśle z białym winem i czosnkiem podane na ...
-
Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie uwielbiana ...
-
DLA DWÓCH OSÓB
Idealny do butelki wina zestaw włoskich przekąsek - wędlin, serów i warzywnych ...
-
Cieniutki chrupiący placek z oliwą i rozmarynem. Doskonały pomysł na początek każdej włoskiej uczty ...
-
Ta absolutnie klasyczna włoska przystawka swoją nazwę zawdzięcza malarzowi włoskiego renesansu - ...
-
NOWOŚĆ W MENU
Już od XV wieku ludzie zajadają się włoskimi bruskietkami (bruschette), jako ...