Sałaty, zupy, mięso

Insalata di pollo czyli sałata z kurczakiem

Insalata di pollo

Sałaty, grillowany kurczak, pomidorki cherry, czerwona cebula, pestki dyni, sos czosnkowy

Nowe menu w restauracji Pasta i basta

La Misticanza

Kozi ser, gruszka sałaty, rukola, pomidorki cherry, pestki słonecznika, kiełki, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny

Barbabietola, czyli carpaccio z buraków

Barbabietola

Podane na rukoli carpaccio z czerwonych buraków z kozim serem posypane prażonymi orzechami włoskimi

Insalata Pachino

Pachino

Sałaty, pomidory, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny

Sałata z grillowaną wołowiną

Manzo

Kawałki grillowanej wołowiny z sałatą, rukolą, pomidorami oraz z grillowanym bakłażanem i cukinią, podawane z musztardowym dressingiem.

Pomodoro

Pomodoro

Kremem z pomidorów czyli kolejna klasyka włoskiej kuchni w menu restauracji Pasta i basta.

Trancio di Salmone - restauracja Pasta i basta

Salmone

Delikatny norweski łosoś z grillowanymi warzywami

Zuppa di pesce

Pesce

To jedno z naszych popisowych dań, od lat cieszące się uznaniem wielu Gości restauracji Pasta i basta na Mokotowie.

Petto di pollo

Pollo

Pierś kurczaka smażona w świeżych pomidorach pod pierzynką z plasterków mozzarelli podana z frytkami

Filetto - menu restauracji Pasta i basta

Filetto

Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym i frytkami.
Zapisz

Tagliata - restauracja włoska Pasta i Basta

Tagliata

Tagliata to nazwa pochodząca od włoskiego słowa tagliare, co oznacza kroić, ciąć.

Bistecca di manzo

Bistecca

Stek z doskonałej wołowiny, wycinany z najlepszej, środkowej części polędwicy.

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!