Tris

Tris

Najlepszy sposób na przetestowanie jak największej części makaronowego kunsztu restauracji Pasta i basta za jednym zamachem.

Na jednym talerzu podajemy zatem aż trzy rodzaje pasta fresca, każdy z innym sosem, a każdy sos w innym kolorze:

  • długie wstążki tagliatelle z gałką muszkatołową i kremem z trufli oraz gotowaną szynką
  • szerokie wstążki pappardelle z mięsnym sosem bolońskim
  • włoskie pierożki ravioli z serem ricotta i szpinakiem
Tris di pasta fresca jest niezmiennie najpopularniejszym daniem wśród Gości restauracji włoskiej Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.
 
Choć przygotowanie Trisa jest dość skomplikowane - wymaga użycia równocześnie trzech garnków i trzech patelni, to od czasu do czasu (zwykle wiosną i jesienią) umożliwiamy Gościom restauracji komponowanie własnych potrójnych zestawów makaronowych. Odbywa się to w podczas promocji, którą nazywamy Tydzień Otwarty Włoskich Past.
 
Jeśli chciałbyś wiedzieć, kiedy będziemy organizować kolejny Tydzień Otwarty, zostaw nam swój e-mail, damy znać o tym i o innych wydarzeniach i promocjach w Pasta i basta. Zapraszamy!

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...

Co słychać w Paście?

Zamów dania na Wielkanoc 2023
Wielkanocne dania na zamówienie - restauracja

Tegoroczny wielkanocny stół przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. Zamów pysze dania na Wielkanoc!

Tydzień Włoskiej Kuchni - włoska uczta za 69 złotych! Tydzień przedłużamy aż do końca marca.
Tydzień Włoskiej Kuchni w restauracji Pasta i Basta

W marcu zapraszamy na włoską ucztę, składającą się z trzech dań, kawy i wina. A wszystko to za 69 złotych!