Gnocchi z pesto z bazylii
Gnocchi al pesto Genovese

Gnocchi al Pesto

Gnocchi (wymawiamy niokki) to w języku włoskim po prostu kluski. Odrobinę przypominają nasze kopytka, choć są od nich mniejsze.

Wymieniane są razem z pastami, choć od „zwykłych” makaronów różnią się zarówno składnikami, jak i sposobem przygotowania. Gnocchi mogą być przyrządzane i podawane na wiele sposobów.
Włoska restauracja Pasta i basta proponuje włoskie "kopytka" z ziemniaków w sosie ze świeżej bazylii, czosnku i orzeszków piniowych.

Szczęśliwe godziny w Paście

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...
Co słychać w Paście?

Świętuj z nami 16. urodziny Pasty i wygraj kolację za 250 złotych, albo jedną z 16 past za 16 groszy

Świętujemy 16 urodziny Pasty!

Po raz pierwszy Goście przyszli zjeść domowe włoskie makarony w restauracji Pasta i basta 22. września 2007 roku. W tym roku obchodzimy zatem 16. urodziny!

Pożegnanie z latem, z kurkami i z letnim ogródkiem...

Kończymy letnie menu restauracji włoskiej Pasta i basta

W tym tygodniu żegnamy się z kurkami i letnim ogródkiem. Na ich cześć w piątek, sobotę i niedzielę wino Frizzante Bianco z beczki nalewamy za pół ceny!