Od 14. do 18. września znów zapraszamy na Tydzień otwarty włoskich past, czyli możliwość zamówienia aż trzech sosów równocześnie i testowania różnych smaków na jednym talerzu.
Podczas Tygodnia otwartego będzie można spróbować naszych ręcznie robionych makaronów i włoskich sosów dokładnie w 680. wariantach!
Krótka instrukcja obsługi Dni otwartych:
1. przyjdź głodny do Pasty na Mokotowie
2. wybierz ręcznie robione tagliatelle (białe, czerwone lub zielone)
3. wybierz trzy z piętnastu sosów
4. wypij kieliszek wina za 5 PLN only
5. odpocznij i wróć do punktu 1.
Jak obliczyliśmy (dziękujemy Michał :-), używając kombinacji z powtórzeniami, wybierając wśród trzech kolorów domowych makaronów oraz piętnastu sosów, mamy aż 680 możliwych wariantów włoskich smaków do sprawdzenia. Smacznego!
Zamów swój stolik już teraz i przyjdź na Tydzień otwarty włoskich past!
Wybór sosów w czasie Dni otwartych włoskich past w restauracji włoskiej Pasta i basta:
Amatriciana - pomidory, boczek, cebula
Arrabbiata - pomidory, peperoncino !
Bolognese - mięso wołowe, wino, pomidory
Diavola - ostre salami, papryka, śmietana !
Mamma - sos pomidorowy, śmietana o
Norcina - czarne trufle, biała kiełbasa, śmietana
Pesto Genovese - zielone pesto z bazylii o
Pesto rosso - czerwone pesto z suszonych pomidorów o
Prosciutto - pomidory, szynka parmeńska
Puttanesca - oliwki, kapary, czosnek, pomidory o
Salmone - łosoś, pomidory, białe wino o
Siciliana - pomidory, bakłażan, ser ricotta o
Speck - wędzonka, śmietana, rukola
Spinaci - szpinak, gorgonzola, śmietana o
Tartufo - pasta truflowa, suszone pomidory, śmietana
Legenda:
! - ostry sos, o - sos wege
PS. Uwaga! Dań z Tygodnia otwartego nie podajemy na wynos. Obowiązuje limit: jeden kieliszek wina domowego za 5 złotych do jednego zestawu.