Tagliata - restauracja włoska Pasta i Basta

NOWOŚĆ!

Tagliata to nazwa pochodząca od włoskiego słowa tagliare, co oznacza kroić, ciąć. I podstawa tego dania jest w istocie wołową polędwicą, pokrojoną w plasterki. Poza tym tagliata (podobnie jak większość włoskich potraw), ma nieskończoną liczbę wariacji i odmian. Może być zatem podawana na sałacie, na rukoli, na szpinaku, a nawet absolutnie bez jakichkolwiek dodatków - czyste mięso na ogromnym talerzu.W przeróżny sposób tagliata może być także przyprawiona: sosem balsamicznym, kaparami, rozmarynem albo czosnkiem.

Restauracja włoska Pasta i Basta podaje tagliatę w najbardziej tradycyjnej postaci - grillowane plasterki wołowej polędwicy z rukolą i parmezanem. A do towarzystwa podajemy grillowaną cukinię oraz doskonały sos z borowików

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Zobacz aktualne wydarzenia i promocje

Przez cały tydzień (19. - 25. listopada 2018) zapraszamy na sycylijską ucztę, składającą się z trzech dań (Arancini, Norma, Cannoli) za 49 złotych!

Legendarne piwo, warzone do dziś według receptury stworzonej w średniowieczu przez mnichów z belgijskiego opactwa Grimbergen podajemy teraz w Paście.

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...