Pizza (cienkie ciasto, średnica ok. 32 cm)

Pizza Capra w nowym menu restauracji

Positano

Składniki: sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, czosnek

Pizza Rosa di Barbabietola - danie sezonowe

Pizza Rossa

Składniki: plastry buraka, kwaśna śmietana, mozzarella, feta, rukola

Pizza Spinaci & Gorgonzola w restauracji Pasta i basta

Spinaci

Składniki: sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella, szpinak, ser gorgonzola, czosnek

Pizza Italiana

Italiana

Składniki: sos pomidorowy, biała mozzarella, zielone listki bazylii

Pizza Capra w nowym menu restauracji

Capra

Składniki: sos pomidorowy, mozzarella, wędzony kozi ser, rukola

Pizza Parma

Parma

Składniki: sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella oraz szynka parmeńska i rukola na wierzchu.

Sezonowa pizza z warzywami

Verdure

Nasza klasyczna pizza Margherita na cieniutkim, włoskim cieście uzupełniona na wierzchu grillowanymi plastrami bakłażana, cukinii, papryki, cebuli oraz pomidora.

Pizza Capriciosa

Capricciosa

Składniki: sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella, karczochy, szynka gotowana i pieczarki.

Pizza Burratina - restauracja Pasta i basta

Burratina

Składniki: sos pomidorowy, burrata, speck, pomidorki cherry, rukola

Pizza Bianca

Bianca

Składniki: zielone pesto z bazylii, ser ricotta, biała mozzarella, pomidorki cherry, chili

Pizza Salame

Salame

Składniki: sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella oraz pikantne salami.

Pizza Margherita

Margherita

Składniki: sos pomidorowy z włoskimi ziołami, ser mozzarella

Pizza 'Nduja w nowym menu restauracji

'Nduja

Składniki: sos pomidorowy, mozzarella, ostra kalabryjska kiełbaska 'nduja (w konsystencji, jak pasztet), zielone
oliwki, czerwona cebula

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!