Gnocchi z pesto z bazylii
Gnocchi al pesto Genovese

Gnocchi al Pesto

Gnocchi (wymawiamy niokki) to w języku włoskim po prostu kluski. Odrobinę przypominają nasze kopytka, choć są od nich mniejsze.

Wymieniane są razem z pastami, choć od „zwykłych” makaronów różnią się zarówno składnikami, jak i sposobem przygotowania. Gnocchi mogą być przyrządzane i podawane na wiele sposobów.
Włoska restauracja Pasta i basta proponuje włoskie "kopytka" z ziemniaków w sosie ze świeżej bazylii, czosnku i orzeszków piniowych.

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!