ręcznie robione włoskie "kopytka", polędwiczka wieprzowa, orzechy włoskie, kapary, suszony pomidor, pomidorki cherry, białe wino i wędzony ser kozi
Ręcznie robione makarony domowe
Wiosenna wariacja na temat Carbonary. Do jajka, boczki i parmezanu dodajemy zielone szparagi! Bo jest sezon na szparagi...
Mięsny sos boloński, przyrządzany z wołowego, mielonego mięsa, duszonego na winie i pomidorach.
Ręcznie robiony makaron strozzapreti (krótki, skręcony), marynowany kurczak podsmażony na maśle z kalabryjską kiełbaską 'nduja, serek mascarpone, czosnek, rukola, pomidory
Ręcznie robione domowe tagliatelle (wstążki), grillowana polędwica wołowa, krewetki, cukinia, papryka, pieprz cytrynowy
Włoska klasyka z jajkiem i wieprzowym policzkiem (lub boczkiem) w roli głównej.
Klasyczny włoski sos ze śmietany i parmezanu łączymy z kawałkami kurczaka oraz czosnkiem i podajemy z ręcznie robionym makaronem maccheroni rigati (rurki).